Ervaring opdoen met klein en groot beraad

Ervaring opdoen met klein en groot beraad, dat besloot de ALV van de Doopsgezinde gemeente Dordrecht op 30 maart.

Na een smakelijke Menno-maaltijd met geanimeerde gesprekken, ging de ALV van start.

Er werd afscheid genomen van twee kerkenraadsleden, Tamara en Tjarko. De voorzitter bedankte hen voor hun inzet en er was ook een cadeau uit de Wereldwinkel voor beiden. Gelukkig waren ook twee leden bereid in de kerkenraad zitting te nemen: Ineke en Willemien. Fijn dat de kerkenraad zo op sterkte blijft!

Aftredende penningmeester.

Drie kerkenraadsleden van de VEG woonden de ALV bij. De samenwerking tussen Doopsgezinde en Vrije Evangelische gemeente loopt heel fijn en er zijn plannen deze samenwerking nog verder uit te breiden.

De kerkenraad wil graag dit jaar ervaring opdoen met klein en groot beraad. Klein beraad is de kerkenraad, groot beraad de kerkenraad plus leden die taken in de gemeente voor hun rekening nemen. Het idee is zo te komen tot een groter draagvlak voor beslissingen. Er zijn al Doopsgezinde gemeenten die dit model toepassen. De ALV ging akkoord. Na een jaar zullen we evalueren.

Johanna en Hermine kwamen met het voorstel om in het seizoen 2023-2024 als diaconaal project geld bijeen te brengen voor Stichting Quiet. We willen graag iets doen voor kinderen, en Stichting Quiet heeft twee kinderen die graag hun zwemdiploma willen halen. De vergadering ging akkoord en vanaf nu is via onze website te volgen, hoe het project er precies uit komt te zien, welke activiteiten georganiseerd gaan worden om het geld bijeen te brengen.

De foto’s zijn gemaakt door Leo de Man.