Vredesvisioen Micha

Het vredesvisioen van Micha dat we hoorden staat in schrille tegenstelling tot wat er in de wereld op verschillende plaatsen aan geweld en ellende plaatsvindt.

Voor ds. Han Cuperus, die voorging in de dienst, heeft het visioen van Micha in de tijd tussen Pasen en Pinksteren een extra dimensie. Van oudsher is dit in het Midden-Oosten de oogsttijd. 50 dagen om het graan binnen te halen. We verlangen ernaar dat er zoveel graan zal zijn dat alle speren moeten worden omgesmolten tot snoeimessen zodat er niets verloren gaat en tot ploegijzers om de grond te bewerken zodat er opnieuw gezaaid kan worden.

In het andere verhaal zien we hoe Simon Petrus, die op Goede Vrijdag Jezus verloochende, nu erkent dat het zijn opdracht is – in alle kwetsbaarheid – Gods woord zichbaar te maken in de wereld. In de drie jaar die hij met Jezus is opgetrokken, is hij door Hem geschikt, bevoegd en bekwaam bevonden voor deze taak.

Ieder mag weten met zijn of haar eigenschappen, hoe divers ook, bij te kunnen dragen aan het realiseren van het vredesvisioen zoals Micha dat schetst.

Download hier de orde van dienst.

Afbeelding bron:

Zwaarden omsmeden tot ploegscharen, beeld gemaakt door Jewgeni Wutschetitsch – Geschenk van de Sovjetunie aan de Verenigde Naties (1959). Staat bij het gebouw van de Verenigde Naties in New York. Foto: Door Neptuul – Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=32412758