Gemeentebijeenkomst 9 februari 2023

Thema: MWC Indonesië 2022

Van 5 tot en met 10 juli 2022 is de Assembly van de Mennonite World Conference (MWC) in Indonesië geweest, die een keer in de zes jaar plaatsvindt. In 2015 was deze bijeenkomst in Amerika en toen was er een grote afvaardiging vanuit Nederland.

Nu was er, o.a. als gevolg van de coronapandemie een kleine groep aanwezig. Uiteraard gold dit voor meer landen en de organisatie had mede daarom ervoor gezorgd dat er ook digitaal deelgenomen kon worden aan het programma. Hermine Dekkers had zich hiervoor in overleg met de kerkenraad aangemeld. We hadden het idee om dan met belangstellenden uit onze gemeente samen te komen en zo onderdelen van het programma mee te beleven. Vanwege organisatorische en technische struikelblokken is het er niet van gekomen.

Eind oktober, tijdens onze jaarlijkse wijkcontactleden-bijeenkomst, hebben we besloten om een gemeentebijeen-komst te organiseren als alternatief voor de wijkbijeenkomsten.

Het thema was snel gevonden, zoals u na bovenstaande zult begrijpen.

Vanuit de ADS was Miekje Hoffscholte-Spoelder als voorzitter van het bestuur, afgevaardigd naar de conferentie en zij zal 9 februari aan de hand van beelden en filmpjes hierover vertellen.

Wij beginnen deze avond om 17.30 uur. met een korte inleiding, dan gaan we met elkaar eten en daarna zal Miekje vertellen over de Assembly. Om 20.00 uur sluiten we de avond af.

Graag willen we weten hoeveel mensen aanwezig zullen zijn, ook in verband met het eten, en vragen u zich hiervoor aan te melden.

Dit kan mondeling bij de kerkenraad of via de mail kr@dgdordrecht.doopsgezind.nl of via de intekenlijst die op zondag in de kleine zaal ligt.

Janet Manting