Toekomst gesprekken over geloof

De geloofsgespreksgroep (GGG) is al jaren een bron van inspiratie. Jaarlijks van oktober tot en met juni, met uitzondering van de maand december, wordt in wisselende samenstelling een onderwerp behandeld, voorbereid door een van de gespreksgroepsleden, waaronder ook onze predikant, Han Cuperus.  In het algemeen maken we gebruik van het materiaal dat de DGS (voorheen GDB) rond een thema aanlevert.

Het laatste kwartaal van vorig jaar en dit nieuwe jaar behandelen we het themaboek ‘ Geloven beweegt ons’. Een pakkende titel met sprekende hoofdstukken.

Maar hoe pakkend een hoofdstuk ook is, animo om een volgend hoofdstuk voor te bereiden blijkt beperkt. Dit is zeker geen verwijt, o nee. Maar zeker ook met het vertrek van ons predikant eind dit jaar, is het misschien nu het moment om ons te beraden hoe verder met de geloofsgespreksgroep. Zijn we misschien uitgelezen? Spreekt de aangeboden gespreksstof ons niet meer aan? Is het tijdstip (de avond) niet geschikt? Liever niet in de wintermaanden? Is de tijd rijp voor een nieuwe geloofsgespreksbeleving? Het zijn zo maar wat vragen waar we in de loop van dit jaar een antwoord op moeten geven.  

Het voorbereidend GGG team nodigt de GGG leden én nieuwe GGG nieuwsgierigen uit….kom met inspirerende ideeën voor 2025 en stuur die ons toe.  

Voor de goede orde: in de maanden maart en april aanstaande is er géén GGG bijeenkomst.

Maar zet alvast wel in je agenda donderdag 11 april Koken en Cultuur. In mei is er ook een bijeenkomst van de geloofsgespreksgroep. We pakken dan de draad weer op bij Hoofdstuk 4 uit de gesprekmap ‘Geloven beweegt ons.’ (We kijken nog even naar de datum voor de geloofsgesprekgroep in mei, want de 2e donderdag in mei is Hemelvaartsdag, dus we moeten uitwijken).

Hermine Dekkers & Hans Fronczek

Foto Leo de Man