18 juni 2023 Maaltijd van de Heer

Over je grenzen.
Op zondag 18 juni ging ds. Han Cuperus voor in de VEG-dienst. Hij besloot zijn overweging met het voorlezen van de tekst van ‘Het lied van Lot‘ van het album ‘Kloofstraat’ van Stef Bos.

Dat lied paste goed bij het thema van de dienst ‘over je grenzen’. Mensen kunnen tegen hun grenzen aanlopen, overspannen raken, er geen gat meer in zien. Het loflied in Jesaja in hoofdstuk 12 spreekt van vertrouwen in de toekomst, in God, ook als het moeilijk is. En in het gelezen deel uit Matteüs toont Jezus vertrouwen in de leerlingen om het werk van hem voor te zetten. De leerlingen moeten buiten hun comfortzône treden, de vertrouwde zaken achter zich laten en op weg gaan in vertrouwen.

Waar God een deur sluit opent hij een venster. In de open ruimte reageerde Leo hierop met een herinnering aan een reis naar Zuid-Afrika waar Corry en hij ‘God’s Window‘ bezochten. Dit paradijselijke uitzicht contrastreert pijnlijk met de mileuvervuiling door een chemiegigant in Dordrecht, wat op het moment in het nieuws staat.

We vierde de Maaltijd van de Heer.

Tijdens de meditatieve momenten speelden de musici: Sonata K466 van Domenico Scarlatti en Sonate ‘La Simianne’ van Philbert de Lavigne.

Download hier de orde van dienst.