<strong>Heel Doopsgezind Dordrecht kookt mee</strong>

Op de laatste gemeenteavond, donderdag 3 november jl. verrasten Christien en Godwin ons met een verrukkelijke Afrikaanse Mennomaaltijd. Onder het eten amuseerden we elkaar met leuke anekdotes. De tijd vloog om en het was dat de voorzitter ons bij de les hield anders waren we blijven zitten kletsen. 
Die geamuseerdheid hield ik vast vooral omdat ik merkte dat iedereen het samen eten en samen dingen delen heel plezierig had ervaren.  

Ik dacht: ik leg het volgende voorstel bij u neer: 

Wat zou u er van vinden als we één keer in de twee maanden op de laatste donderdagavond van de maand een Mennomaaltijd gaan houden en na afloop van de maaltijd naar de kerkzaal gaan en de avond afsluiten met zingen. Uit het liedboek of leuke vaderlandse liedjes, of een mooi gedicht voordragen of een kort verhaal voorlezen. Geen thema’s. 

Voor zo’n avond kunnen twee gemeenteleden zich opgeven om een maaltijd te bereiden. 
Of een aantal gemeenteleden kokkerellen thuis en nemen dit mee. 
Spannender wordt het als iedereen iets meeneemt. Uitwisseling van kleine hapjes.   

Kortom elke keer gaat het om een voorgerecht, een hoofdgerecht en een toetje. Een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd. Of het gaat om twee koks of meerdere koks, het kopen en koken van de ingrediënten kost geld.

Voordat ik de organisatie van ‘Heel Doopsgezind Dordrecht kookt’ op mij neem, wil ik graag van u weten of dit idee bij u aanslaat en u bereid bent mee te koken of, als dit lastig is, met een recept komt dat anderen gaan koken. 

U kunt me bellen 06 20 33 89 14 of gewoon e-mailen hans.fronczek@planet.nl  

Hans Fronczek