Nieuwe leiders

Nieuwe leiders. Hoe vinden we onze weg in een wereld die in crisis én verwarring is? Hoe gaan we om met de toegenomen onzekerheid? Leven we in een crisissamenleving met een falende overheid, dwingende machtssystemen en de politieke waan van de dag? Deze vragen legde Hans Fronczek ons op 24 september voor aan het begin van zijn overdenking.

We lazen in Numeri 27 hoe een nieuwe leider nodig is omdat Mozes het volk niet mag voorgaan bij het intrekken van het beloofde land. Er moet een leider komen want anders wordt het volk van de Heer een kudde schapen zonder herder.

In de gelezen tekst uit Johannes 10 hoorden we hoe Jezus zegt ik ben de goede herder. Jezus leidt de schapen door de deur van de schaapskooi. Hij loopt voor ze uit en ze volgen hem, want ze herkennen zijn stem. Jezus is een leider vol compassie, en als zodanig een voorbeeld voor de (nieuwe) leiders van deze wereld.

Hans was voor zijn overdenking geinspireerd door Roek Lips. Hij adviseerde ons eens te kijken op de website Nieuwe leiders. Op deze website zijn ook de boeken die Lips geschreven heeft te vinden.

Download hier de orde van dienst.