diaconaal project Stichting Quiet schooltas

Klaar om naar school te gaan. Dankzij een gezellige goedgevulde schooltas van de Stichting Quiet Drechtsteden.

Op de website van Stichting Quiet Dordrecht staat: ‘Armoede in Nederland is nu groter dan ooit. Door chronisch geldgebrek hebben volwassenen én hun kinderen minder kansen. Een sociaal isolement ligt al snel op de loer. De Quiet Communities maken het leven van mensen in een armoedesituatie een stukje meer leefbaar. Deze mensen kunnen lid worden van een community, zonder voorwaarden en gedoe. Quiet-members noemen we hen. In Nederland zijn al ruim 4.000 members en hun gezin aangesloten.’

Voor ons diaconaal project 2023-2024 werken we samen met Stichting Quiet. We hebben gevraagd om een project aan te dragen gericht op kinderen. Quiet wil onze donatie graag besteden aan iets duurzaams en iets dat ze als ‘echt nodig’ beschouwen.  Uit inventarisatie bij members komt vooral naar voren: schoolspullen, kleding en gezonde voeding.

Met het naderende nieuwe schooljaar zorgt Quiet voor gevulde schooltassen (denk aan rugzak met schriften, rekenmachine, mappen etc.). Wij hebben geld overgemaakt voor ongeveer 30 schooltassen. De kinderen zijn er reuze blij mee. Zij zijn klaar om naar school te gaan.

Op 28 september komt Lisanne Ames van Stichting Quiet Dordrecht om ons meer te vertellen over de organisatie en dan gaan we in de loop van het jaar geld bijeenbrengen voor nog andere projectjes.

Foto’s Stichting Quiet.