Jaartekst 2024 in de vermaning

Ds. Tom rijken ging op 18 februari voor in onze vermaning. Hij bracht voor ons allen een boekenlegger mee met de Jaartekst van de Evangelische Broedergemeente. De tekst is ‘Alles wat u doet, moet u met liefde doen’ (1 Korintiërs 16: 14). Paulus schrijft aan de gemeente in Korinte over institutionele zaken en daar komt vaak ‘moet’ in voor. Ds. Rijken vertelde dat dat ‘moet’ hem tegen de haren in strijkt, liever zou hij voor zichzelf ‘mag’ lezen. Toch is het belangrijk om ‘moet’ te lezen, want het geloof is geen vrijblijvende zaak. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat er ook geld betaald wordt om de gemeente in stand te houden. Paulus spreekt daar al uitgebreid over, maar het is nog steeds actueel. Bij ‘moeten’ denken we ook wel aan het woord vermaning. Dat is niet alleen een Doopsgezind kerkgebouw, het is ook een aanmaning, een woord met een opgeheven vingertje. Maar ds. Rijken vertelde dat het woord ‘vermaning’ naast aansporing ook als bemoediging, misschien zelfs troost kan worden gelezen.

En dan de jaartekst. ‘Alles wat u doet, moet u met liefde doen’. Het gaat hier over de agapè, de liefde van God die naar ons uitgaat en ons inspireert. We mogen met dankbaarheid en blijdschap elke morgen opnieuw aan de slag, ondanks alles wat er aan moeilijke zaken op ons pad komt, want ook dat hoort erbij.

In de Open Ruimte bood Ria Harriss (VEG) een borduurwerk aan. Geinspireerd door een stukje van ds.Christien Duhoux in de nieuwsbrief van de Ring ZuidWest Nederland ontwierp en borduurde zij ‘Alleen reis je sneller – samen kom je verder’. Iets dat zeker geldt voor onze beide gemeenten.

In de open ruimte was er aandacht voor Stichting Quiet Drechtsteden en het rugzakkenproject. Bekijk hier de twee Youtube-filmpjes. Filmpje 1 en filmpje 2

Download hier de orde van dienst.