Startspel gemeenteweekend

Geloven beweegt ons was het thema van een fantastisch gemeenteweekend in Buitengoed Fredeshiem. Hier een eerste impressie. Een uitgebreider verslag is binnenkort te lezen op de website van de Ring Zuidwest Nederland.

Net als voorgaande jaren hielden we weer het gemeenteweekend in Fredeshiem met deelnemers vanuit de Doopsgezinde gemeentes Rotterdam, Dordrecht en Den Haag.

De vreselijke gebeurtenissen in Gaza en Israël wierpen hun schaduw over het weekend en werden soms creatief tot uitdrukking gebracht.

Wij gingen aan de slag met het jaarthema voor het komende jaar: Geloven beweegt ons. We zongen, dansten, schilderden en er was ruimte voor gesprek, even in stilte genieten of wandelen tussen de buien door in de mooie omgeving.

In de dienst kwamen alle puzzelstukjes bij elkaar in een dienst waarin ds. Henriétte van Dunné voorging en we ons lieten inspireren door het verhaal waarin David voor de ark uit danst.

Op zaterdagmiddag was pelgrimage het onderwerp. Twee mensen die van huis naar Santiago de Compostella liepen lieten ons de reis meebeleven. Een andere bijzondere pelgrimage van die van Hans Engelhart naar Rome. Een ontroerende documentaire die u op Youtube kunt zien.

Foto’s Jan en Hermine Dekkers