Op Witte Donderdag ging ds. Christien Duhoux-Rueb voor in de dienst. Download hier de orde van dienst.

Op Goede Vrijdag lazen ds. Han Cuperus, Ria Harriss en Piet van Ham een deel uit het Johannes-evangelie. Download hier de orde van dienst.

Op Stille Zaterdag gaf De Witt Academy o.l.v. Yvonne Peters een Passieconcert m.m.v. Barokorkest Florilegium Musicum. Uitgevoerd werden: het Membra Jesu Nostri van D. Buxtehude en het Actus Tragicus – BWV 106 van J.S. Bach

Pasen werd gevierd met een gezamenlijke dienst in de Remonstrantse kerk waar ds. Han Cuperus en ds. Jan Douwes voorgingen.

De dienst is te beluisteren op Kerkdienst gemist.

Het thema van de dienst was ‘Wie zoek je?’. Ds. Cuperus hield de overweging. Omdat dit jaar het Joodse en het Christelijke paasfeest samenvallen werd Exodus 14: 9-14 gelezen. mensen toen en nu zijn bang voor het onbekende: ze kiezen liever voor het ellendige bekende. Dat bekende loslaten kwam ook in de lezing van Johannes 20: 1-18 naar voren. Maria van Magdala heeft moeite Jezus los te laten.

De paaskaars van de Remonstranten werd brandend de kerk binnengebracht. Aan dit paasvuur werd ook de paaskaars aangestoken die meegaat met de VEG en de doopsgezinden.

Foto’s Jan Dekkers